آموزش فیلرگیری موتورسیکلت
چه زمانی بایستی فیلرگیری را انجام دهیم:
فیلرگیری باید در فصل های مختلف سال به دلیل تغییرات شدید دمایی می باشد. به دلیل افزایش و کاهش دما در مناطق قطعات فلزی نسبت به دمای کاری خود دچار انقباض و انبساط می گردند. که این امر باعث می گردد تا انجین موتور صحیح کار نکرده و یا بد روشن گردد.
کم بودن فاصله فیلر های سوپاپ ها باعث می گردد تا انجین کند تر گرم گردد و زیاد بودن سوپاپ ها باعث می گردد تا انجین سریعتر گرم گردد و دمای انجین افزایش یابد. عدم تنظیم فاصله فیلر ها مخصوصا زمانی که میزان فاصله فیلرکم باشد باعث آسیب به سوپاپ ها و پیستون و حتی در بعضی موارد باعث خورد شدن شاتون و یا آسیب به میلنگ می گردد.
طرز استفاده از آچار فیلر گیری:
ابتدا شما می بایستی بسته به تنظیم فاصله بین دو سطح مد نظر خود آچار مناسب را استفاده نمائید. در اینجا ما از آچار فیلرگیری بر اساس درجه بندی میلیمتر استفاده می کنیم. در ادامه تصاویر کاملا گویای طرز استفاده از آچار فیلر می باشند.
توجه: همیشه آچار فیلرگیری خود را با یک دستمال آغشته به روغن موتور تمیز کنید و هر یک از تیغه های آچار فیلر را چرب نگه دارد..
طرز فیلر گیری موتورسیکت:
فیلر گیری موتورسیكلت یك مهارت فنی و بسیار حساس هست كه برای تنظیم فیلر هر موتورسیكلتی باید بر طبق توصیه كارخانه سازنده عمل كرد. ولی انچه مسلم هست در موتورسیكلت آنقدر كه سفت بودن سوپاپها و بی صدا بودن آن برای موتور مضرر است صدا دادن سوپاپها و شل بودن آن مضرر نیست. در ادامه با ما همراه باشید تا با شیوه فیلرگیری موتورسیکلت ها آشنا شویم.
ابتدا می بایستی از میزان دقیق اندازه فیلر سوپاپ های موتور خود اطلاع داشته باشید. میزان فاصله فیلر در موتور های 110cc تا 250cc تک سیلندر به صورت استاندارد ما بین 0.05mm الی 0.08mm متغیر می باشد اما اکثر موتورهای طرح هندا همانند CG125 یا CDI 125 و یا کلیه موتورهایی که انجین آنها طرح CG یا CDI شرکت هندا می باشد و تنها افزایش حجم سیلندر در آنها روی داده است میزان فیلر آنها 0.08mm می باشد.
1- برای تنظیم فیلرهای سوپاپ ابتدا انجین موتور می بایستی گرم باشد تا چکش شک و سوپاپ ها در آخرین میزان انبساط خود قرار گرفته باشند همواره می بایستی ابزار های مناسب را محیا کنید. همیشه برای تنظیم از آچار بکس و یک پیچ گوشتی دوپخ و یک آچار فیلر و یک انبردست استفاده کنید.
2- ابتدا می بایستی هر دو پیچ وضعیت کاسه بوبین را باز کنید.
3- اکنون قالپاق سر سیلنر را باز کنید.
توجه: در موتور های تریل نیازی به باز کردن قالپاق سر سیلندر نیست. تنها کافیست پیچ های مختص به فیلر ها را از روی قالباق باز نمائید.
4- حال با یک آچار بکس میلنگ را در جهت عقربه های ساعت به حرکت در بیاورد تا در قسمت پیچ وضعیت میلنگ حرف T را ببینید. پس از دیدن حرف T علامتی که بر روی قسمت پیچ وضعیت میلنگ و بر روی کاسه بوبین است در یک راستا قرار بگیرند. حال با دست میزان لقی سوپاپ اولی که می خواهید فیلر گیری انجام دهید را آزمایش کنید.
اگر سوپاپ سفت بود یک دور کامل دوباره میلنگ را بچرخانید تا دوباره به علامت T رسیده و علامت آن را با علامت دیچه وضعیت انطباق پیدا نماید. این عمل بدین صورت انجام می گیرد که شاید پیستون در حالت کار قرار نداشته باشد. همین مرحله را یک بار دیگر برای سوپاپ دیگر انجام دهید.
توجه: در برخی از موتورسیکلت ها حرف T به معنای تایم و حرف F به معنای فیلر بوبین بر روی کاسه بوبین سر میلنگ درج گردیده است.
6- حال پیچ مربوط به چکش شک قرار گرفته بر روی سوپاپ را کمی باز نمائید.
7- اکنون تیغه 0.08mm آچار فیلر را بر زیر چکش شک و سوپاپ قرار دهید و به واسطه پیچ ضامن فاصله را تنظیم نمائید.
8- اکنون پیچ مربوط یه چکش شک را با یک انبر دست خوب سفت کنید. پس از سفت نمودن دوباره تیغه فیلر را سرجای خود قرار دهید تا مطمئن شوید فاصله تنظیم شده صحیح باشد.
توجه: پس از سفت کردن پیچ دقت نمائید که تیغه آچار فیلر نه به راحتی و نه به سختی از زیر چکش شک خارج شود.
9- حال به ترتیب ابتدا قالباق سرسیلندر و سپس سایر پیچ ها و قسمت های دیگر را ببندید.
6 دیدگاه دربارهٔ «آموزش فیلرگیری موتورسیکلت»
سلام
ممنون از راهنمایی شما.یه سوال .وقتی در حالت Tقرار دادیم.هردو چکش شوک سوپاپ دود وسوپاپ هوا وسوخت باید محکم باشد ودر همان لحظه اول سوپاپ دود وبعد سوپاپ هوا را با تیغه فیلر 8/0 میزان میکنیم یافقط سوپاپ دود را تنظیم میکنیم.موتور هوندا 125
سلام وقتتون بخیر،بله هر دو باید تنظیم بشه در حالت T هر دو قابل تنظیم است.
سلام برای مگلی ۲۰۰ برای فیلر گیری سوپاپ دود نیاز تیغه ۰/۱۲ هستم ولی پیدا نمیشه چه باید کرد
سلام وقتتون بخیر شما میتونید از مکانیک های خودرو چیزی که میخواید رو تهیه کنید چون در تعمیرگاه موتورسیکلت آچاری که میخواید رو بعضیا ندارن
سلام فیلر پالس180 نقره ای چند است
سلام وقتتون بخیر، فیلر۱۵